- Zaczynamy od kąpieli – dokładnie myjemy koper włoski, delikatnie solimy i kroimy w drobne paski. Po tych zabiegach pielęgnacyjnych pozostawiamy go na kilka minut, pozwalając mu lekko zmięknąć – co niebawem pozwoli nam cieszyć się jego smakiem w przygotowywanym daniu.
- Skoro koper schnie i mięknie na boku, zabieramy się za kolejny element, bez którego nasza sałatka do ryby nie byłaby wystarczająco apetyczna: pomarańcze. Te, swego czasu dewizowe, owoce obieramy dokładnie i wykrawamy z nich małe kawałki miąższu. Takie, które dadzą się w sam raz nabrać na łyżkę czy widelec.
- Dbając o to, aby nie zmarnować ani grama z przygotowywanej potrawy, troskliwie podchodzimy do kwestii soku. Nie wypijamy go, nie wylewamy tylko łączymy z miękkim już przecież, koprem włoskim i pokrojoną w kawałki pomarańczą.
- Ten zielono-pomarańczowy miks doprawiamy do smaku wybranymi przyprawami i do całości dodajemy posiekany koperek. Sałatka do ryby ma już gotową bazę, należą się Wam oklaski!
- Pora zająć się rybą. Bierzemy łososia MOWI, solimy go zgodnie z własnymi preferencjami kulinarnymi i wrzucamy na suchą patelnię. Smażymy, przewracamy na drugą stronę dbając, aby nie przypalić i cieszymy się na myśl o zbliżającej się kulinarnej uczcie. A będzie co kosztować!
- Gotowego łososia MOWI układamy na przygotowanej nieco wcześniej sałatce i w ten oto sposób sałatka do ryby jest już gotowa! Przed chwilą dostaliście od nas oklaski, teraz należą się Wam gratulacje!
- Sięgajcie po sztućce i pora dokończyć dzieło gotowania – czyli po prostu jeść! Smacznego!
- Asia
- Europe
- North America
- Global