- Asia
- Europe
- North America
- Global
Dużo łososia dla dużej rodziny – jeżeli przy Waszym stole zasiada więcej niż dwóch koneserów smaku MOWI, polecamy Wam duże, rodzinne opakowania porcji świeżych MOWI – na pełen obiad dla czteroosobowej rodziny.
Łosoś atlantycki (Salmo salar) wyhodowany w Norwegii.
Składniki: Filet bez łusek
Może zawierać: ości.
Poddaj obróbce termicznej przed jedzeniem.
Wyjmij porcje z opakowania, pozostaw je na 5 min. w temperaturze pokojowej.
Patelnia
Smaż na oleju ok. 5 min. z każdej strony przy średnim ustawieniu poziomu grzania. Serwuj 2 min. po zdjęciu z patelni.
Piekarnik
Włóż do nagrzanego piekarnika: bez termoobiegu 180ᵒC na 20 min; z termoobiegiem 160ᵒC na 25 min. Dodaj świeży koperek lub pietruszkę... i gotowe!
MOWI to unikalna odmiana łososia – nie ma na świecie drugiej odmiany o takim pysznym DNA. O unikalność MOWI dbamy od ponad 50 lat – to wtedy wyłowiliśmy najsilniejsze i najsmaczniejsze łososie z dorzecza rzeki Vosso w Norwegii, by dały początek rodowi MOWI.
Wierzymy, że świeżość to największa zaleta łososia – dlatego przygotowujemy MOWI w Polsce, aby jego droga na Wasze talerze była jak najkrótsza. Od razu po połowach w Norwegii transportujemy świeże ryby do naszych przetwórni w Ustce, skąd wyruszają w drogę do sklepów w całej Polsce.
Porcje świeże MOWI przygotowane są tak, by zostawić Wam samą przyjemność gotowania – wybieramy najsmaczniejsze części z najlepszych łososi i wycinamy z nich idealne, równe kawałki pozbawione łusek, tak, by gotowanie było tylko przyjemnością.
Oryginalność MOWI przekłada się także na jego kolor i smak – MOWI rozpoznasz po pięknym nasyconym, równym kolorze i delikatnym smaku, a wyraźny marbling, czyli marmurkowanie, które świadczy o wysokiej zawartości tłuszczu mówi nam, że nasze łososie doskonale przyjmują smak przypraw i marynat – by być jeszcze bardziej pysznymi.
Łososie MOWI mają o 20% więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3. Kwasy Omega-3 wspomagają pracę mózgu oraz działają dobrze na nasz układ odpornościowy i krwionośny. Nasze łososie mają też mnóstwo witamin, minerałów i kolagenu! MOWI jest dobry dla planety, dobry w smaku, i dobry dla naszego ciała!
MOWI dostępne w Polsce pochodzą prosto z przejrzystych i czystych wód Norwegii. To właśnie tam, pomiędzy malowniczymi fiordami dbamy o MOWI – od małego do pysznego – dbając o to, by rozwijały się bezstresowo, zgodnie ze swoją naturą, mając mnóstwo miejsca do pływania.
Nasze opakowania zaprojektowane są tak, by było Wam jak najwygodniej zacząć kulinarną przygodę z MOWI. A dodatkowo… zredukowaliśmy do minimum ilość plastiku w naszych opakowaniach, a 92% ich objętości wykonane jest z przetworzonego, bezpiecznego plastiku PET. Dbamy o Ziemię!
Wszystkie nasze zakłady w Norwegii posiadają certyfikat ASC – aby go uzyskać, musieliśmy spełnić ponad 150 restrykcyjnych warunków dbania o morze i jego mieszkańców, środowisko naturalne, bioróżnorodność i odpowiedzialną produkcję. Musieliśmy także udowodnić, że dbamy o morze oraz o ludzi wokół nas. Czwarty rok z rzędu MOWI zostało wybrane najbardziej odpowiedzialnym producentem białka wg. Coller Fairr.