Sposób przygotowania:
- Posiekaj wędzonego łososia na drobne kawałki i zmieszaj z chrzanem lub wasabi, śmietaną i majonezem. Ostre i łagodne smaki doskonale się zbalansują, a w efekcie powstanie kremowa pasta rybna.
- Pastę przypraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podjadanie w trakcie gotowania jest jak najbardziej wskazane, w końcu jakoś trzeba sprawdzić czy wszystko idzie zgodnie z planem. Zanim pasta rybna trafi na pieczywo zastanów się, czy chcesz trochę pochrupać, jeśli tak to zapraszamy do punktu trzeciego. Jeśli masz jednak ochotę na świeży i miękki chleb – przeskocz ten krok i zabieraj się za smarowanie.
- Ulubione pieczywo pokrój na kromki i podpiecz w piekarniku lub zgrilluj w tosterze. Ich wielkość i poziom wypieczenia zależy tylko od Ciebie. Mówimy to z pełną odpowiedzialnością, bo wiemy, że sukces tej przekąski gwarantuje łosoś wędzony MOWI.
- Świeże kromki (albo grzanki) posmaruj obficie pastą łososiową. Skrop świeżym sokiem z cytryny i posyp posiekanymi ziołami. Gotowe!
To zdarza się każdemu z nas – szukamy w internecie przepisu na przekąskę. I chcemy żeby taka przekąska była szybka i łatwa w przygotowaniu, pyszna, zdrowa, a do tego ładnie wyglądała na talerzu. Co na to mówi MOWI? Nic prostszego. Mamy ich więcej: Koreczki z łososiem, kaparami i musem z awokado, Krakersy z nasion z wędzonym łososiem MOWI, z zielonym serkiem i piklami warzywnymi, Grzanki zapiekane z pastą awokado z tatarem z gotowanej krewetki i wędzonym łososiem MOWI. Zarówno nasz łosoś, jak i wszystkie przepisy na jego przygotowanie powstają z myślą o Twoim zdrowiu i przyjemności z jedzenia.