- Jak pewnie się domyślacie robienie szaszłyków zaczniemy od nabicia składników na patyki. Dla pewności powtórzymy co powinno zostać nabite: łosoś i ananas pokrojone w kostki oraz pomidorki cherry i papryczki w całości.
- Do szaszłyków, nabitych między innymi wybornym łososiem MOWI przygotowujemy marynatę na bazie drobno posiekanej pietruszki, oliwy, miodu i soku z cytryny z dodatkiem soli i pieprzu. W tym celu wystarczy wymieszać wspomniane już składniki.
- Smarujemy nią szaszłyki z łososia, aby nabrały lekko śródziemnomorskiego aromatu, a następnie pieczemy w piekarniku, na grillu, nad ogniskiem lub obsmażamy na patelni – wedle uznania i możliwości.
- Czas, kiedy szaszłyki z łososia nabierają rumieńców, wykorzystujemy na przygotowanie sałatki. Jabłka i koper kroimy bowiem na cienkie plastry, po czym mieszamy je z dressingiem z musztardy, cukru, octu, soli i pieprzu.
- Do sałatki można też dodać drobno posiekaną, czerwoną cebulę. Ale jak wiadomo – nie każdy darzy ją płomiennym uczuciem, zatem uznajmy, że jest to opcja a nie konieczność.
- Na koniec coś trudnego: dylemat, czy zjeść dzisiaj wszystko, czy zostawić coś na jutro? W tym już Wam nie pomożemy…
- Asia
- Europe
- North America
- Global