- Wszystkie składniki pankejków dokładnie miksujemy, podśpiewując pod nosem “zielono mi”, bo taki właśnie kolor uzyska ciasto po dodaniu szpinaku.
- Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z dwóch stron. Jeśli chcemy przyspieszyć proces, możemy smażyć na 2 patelniach naraz. Jak mamy patelnię do pankejków będzie nam łatwiej, ale na zwykłej też znakomicie wychodzą. Niezależnie więc od wariantu efekt będzie ten sam.
- Teraz lekko zielonkawe pankejki czekają grzecznie na resztę.A my już nie jesteśmy tacy zieloni w ich przygotowywaniu i następnym razem zrobimy je nie zaglądając nawet do przepisu…
- Robimy dressing mieszając wszystkie składniki w swojej ulubionej misce. I odstawiamy.
- Łososia dzielimy na mniejsze kawałki, pamiętając, że MOWI łosoś wędzony na zimno dzieli się doskonale, by łatwiej było się nim podzielić z innymi.
- Pankejki szpinakowe z łososiem podajemy po 2-3 sztuki, nakładając na wierzch ser bryndza i łososia wędzonego.
- Wszystko posypujemy pestkami granatu, rozmarynem i polewamy dressingiem.
- Patrzymy jak pankejki szpinakowe z łososiem szybko znikają z talerzy, zastanawiając się jaki kolejny przepis z łososiem MOWI przygotujemy za chwilę…
- Asia
- Europe
- North America
- Global