- Podziel wędzonego łososia MOWI na kawałki takie jak lubisz. My zrobiliśmy już wszystko, żeby zapewnić Ci zdrowego łososia najwyższej jakości, teraz ze spokojem oddajemy go w Twoje ręce
- Obierz ziemniaki, marchew i selera, a następnie zetrzyj na dużych oczkach tarki. Starte warzywa posól i pozostaw w durszlaku na około 10 minut aby pozbyć się nadmiaru wody.
- Jak zrobić ciasto na naleśniki? Wbij jajka do dużej miski i wymieszaj z mąką. Dodaj odsączone starte warzywa z durszlaka i ponownie wymieszaj. I ciasto gotowe!
- Rozgrzej masło na patelni i wlej pierwszą porcję naleśnikowej masy. W sumie powinno jej wystarczyć na około 4 naleśniki. Jeśli korzystasz z większej patelni, możesz jednocześnie smażyć więcej naleśników. Jeśli nie masz w tym wprawy albo brakuje Ci miejsca na patelni smaż jednego za drugim, nie ma pośpiechu.
- Naleśniki smaż na niewielkim ogniu przez około 5 minut z każdej strony lub do momentu aż uznasz, że są gotowe. Powinny być chrupkie na zewnątrz i miękkie w środku.
- Serwuj z kwaśną śmietaną, kawiorem z łososia, posiekanym szczypiorkiem i łódeczką cytryny. No i oczywiście z wędzonym łososiem MOWI. Wszystkie dodatki ułóż na naleśnikach wedle uznania i fantazji. Pamiętaj tylko, że to MOWI jest najważniejszy.
To Ty rządzisz w swojej kuchni, dlatego to jakie będą naleśniki z łososiem i warzywami zależy tylko od Ciebie. My zajęliśmy się smakiem i jakością jedzenia dając Ci to co najlepsze – zdrowego łososia atlantyckiego bogatego w kwasy Omega 3. No dobra, wygląd Twojego dania to w zasadzie też nasza sprawka, musieliśmy to powiedzieć, bo jesteśmy z niego bardzo dumni. MOWI jest piękny, bo na każdym etapie dorastania dostaje to, czego potrzebuje. A to wszystko w zgodzie z naturą.
Naleśniki smakowały? Sprawdź nasze inne równie śmiałe połączenia, polecamy
muffiny z łososiem i szpinakiem i tartę z łososiem.