- Podziel wędzonego łososia MOWI na kawałki zbliżone wielkością do oliwek, zachowanie takich proporcji wyjątkowo dobrze wpłynie na wygląd naszego dania.
- Jak ugotować makaron tagliatelle? Najprościej jak to możliwe, czyli zgodnie z instrukcjami na opakowaniu w wariancie al dente. Dobrze ugotowany makaron to obsesja Włochów i sekret ich kuchni. Jeśli wolisz nieco bardziej rozgotowany makaron nikomu nie powiemy, ale lepiej się tym nie chwal na wakacjach we Włoszech 🙂
- W międzyczasie podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj posiekany czosnek i chilli. Delikatnie podsmaż na umiarkowanym ogniu ciągle mieszając. Dodaj pokrojone pomidorki i oliwki i smaż aż zmiękną. Dorzuć oregano, całość dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
- Kiedy makaron będzie już gotowy, odcedź go i przełóż na patelnię. Starannie i równomiernie wymieszaj makaron z sosem, pozwól wszystkim smakom połączyć się w idealną całość.
- Makaron z sosem przełóż na głębokie talerze, dodaj łososia i posyp danie parmezanem. Podawaj przybrane świeżym oregano. Gotowe!
Makaron z łososiem wędzonym MOWI to doskonały dowód na to, że najprostsze rozwiązania są czasami najlepsze, a siła smaku kryje się w dobrze dobranych składnikach i ich jakości. W MOWI mamy obsesję na punkcie jakości jedzenia, zupełnie jak Włosi i ich makarony al dente. Wiemy, że jedno niedopatrzenie może wszystko zepsuć, dlatego otaczamy nasze łososie troską i profesjonalną opieką na każdym etapie hodowli. Również tworząc ich w pełni naturalną i pozbawioną antybiotyków karmę. Jeżeli tak Włosi jesteście fanami wszelkich makaronów proponujemy Wam: Czarny makaron z pieczonym łososiem, sałatkę makaronową z wędzonym łososiem, papryką, marchewką i oliwkami, lub makaron z łososia MOWI z sosem azjatyckim i sosem ostro kwaśnym.