- Asia
- Europe
- North America
- Global
Co robić w przerwie seriali? Wrzucić MOWI do mikrofali. Czy to możliwe, by tak szybki Łosoś Express był tak Super Pyszny? Tak, to zasługa dopracowanej przez nas idealnej marynaty o smaku prowansalskim. Nie trać czasu, nie trać smaku.
Łosoś Atlantycki (Salmo Salar) wyhodowany w Norwegii.
Skład: łosoś (86 %), marynata w stylu prowansalskim (14 %) [woda; (stabilizatory: octan sodu, cytrynian sodu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy); błonnik cytrynowy; ekstrakty z przypraw; suszone warzywa i zioła (pomidor, cebula, rozmaryn, majeranek, tymianek, bazylia, pietruszka); sól].
Może zawierać: rybę, mleko.
Air Fyer
Zdejmij kopertę, pozostaw plastikową osłonę – nie wyjmuj z niej porcji. Włóż łososia w plastikowym opakowaniu do kuchenki mikrofalowej. Ustaw moc 600 W i piecz przez 2,5 minuty.
Instrukcja przygotowania produktu w plastikowym opakowaniu dotyczy tylko kuchenki mikrofalowej.
Piekarnik
Jeśli chcesz przygotować łososia w piekarniku lub na patelni, koniecznie wyjmij go z plastikowego opakowania.
Nagrzej piekarnik do 180 ᵒC i piecz co najmniej 20 minut lub nagrzej piekarnik konwekcyjny do 160ᵒC i piecz co najmniej 15 minut.
MOWI to unikalna odmiana łososia – nie ma na świecie drugiej odmiany o takim pysznym DNA. O unikalność MOWI dbamy od ponad 50 lat – to wtedy wyłowiliśmy najsilniejsze i najsmaczniejsze łososie z dorzecza rzeki Vosso w Norwegii, by dały początek rodowi MOWI.
Wierzymy, że świeżość to największa zaleta łososia – dlatego przygotowujemy MOWI w Polsce, aby jego droga na Wasze talerze była jak najkrótsza. Od razu po połowach w Norwegii transportujemy świeże ryby do naszych przetwórni w Ustce, skąd wyruszają w drogę do sklepów w całej Polsce.
MOWI Łosoś Express gotowy jest już w 2.5 minuty w kuchence mikrofalowej, a to, że przygotowujesz go nie wyjmując go z folii powoduje, że nie brudzisz naczyń, oraz że gotowanie nie roztacza rybnych zapachów – to ważne przy przygotowywaniu luchu w biurze. Oba warianty zamarynowane są w specjalnie dobranych marynatach, które dodają pysznego twistu delikatnemu smakowi MOWI.
Oryginalność MOWI przekłada się także na jego kolor i smak – MOWI rozpoznasz po pięknym nasyconym, równym kolorze i delikatnym smaku, a wyraźny marbling, czyli marmurkowanie, które świadczy o wysokiej zawartości tłuszczu mówi nam, że nasze łososie doskonale przyjmują smak przypraw i marynat – by być jeszcze bardziej pysznymi.
Łososie MOWI mają o 20% więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3. Kwasy Omega-3 wspomagają pracę mózgu oraz działają dobrze na nasz układ odpornościowy i krwionośny. Nasze łososie mają też mnóstwo witamin, minerałów i kolagenu! MOWI jest dobry dla planety, dobry w smaku, i dobry dla naszego ciała!
MOWI dostępne w Polsce pochodzą prosto z przejrzystych i czystych wód Norwegii. To właśnie tam, pomiędzy malowniczymi fiordami dbamy o MOWI – od małego do pysznego – dbając o to, by rozwijały się bezstresowo, zgodnie ze swoją naturą, mając mnóstwo miejsca do pływania.
Nasze opakowania zaprojektowane są tak, by było Wam jak najwygodniej zacząć kulinarną przygodę z MOWI. A dodatkowo… zredukowaliśmy do minimum ilość plastiku w naszych opakowaniach, a 92% ich objętości wykonane jest z przetworzonego, bezpiecznego plastiku PET. Dbamy o Ziemię!
Wszystkie nasze zakłady w Norwegii posiadają certyfikat ASC – aby go uzyskać, musieliśmy spełnić ponad 150 restrykcyjnych warunków dbania o morze i jego mieszkańców, środowisko naturalne, bioróżnorodność i odpowiedzialną produkcję. Musieliśmy także udowodnić, że dbamy o morze oraz o ludzi wokół nas. Czwarty rok z rzędu MOWI zostało wybrane najbardziej odpowiedzialnym producentem białka wg. Coller Fairr.