Wyszukiwanie...

loupe-icon
Select your location

Krakersy z łososiem, piklami i sałatką z buraka

Krakersy z łososiem, piklami i sałatką z buraka

przepis z tak dobrego łososia może się tylko i wyłącznie udać

20 min
Czas przygotowania
Łatwy
Poziom trudności

Może jeszcze tego nie wiecie, ale za około 2,-3 dni będziecie zajadać chrupiące krakersy z łososiem. Skąd ta pewność? Sprawdźcie nasz najnowszy przepis na idealną przekąskę, inspirowaną tradycyjnymi nadmorskimi potrawami i przekonajcie się sami! To niewielkie danie ma naprawdę wielką moc, której nie da się oprzeć! I wcale nie chodzi o przepowiadanie przyszłości. To moc smaku i radości z chrupania. A chrupać można zawsze i wszędzie – na przykład przed telewizorem albo przy ulubionym, wesołym napoju. Polecamy!

Przygotowanie

  1. Jedyna supermoc, której wymaga ten przepis to odrobina cierpliwości. A konkretnie wspomniane 2-3 dni. Tyle czasu nasze domowe pikle muszą spędzić w lodówce, zanim wrzucimy je na krakersy z łososiem. Przeżyjmy to razem, zaczynając od ugotowania wody z octem, cukrem i gorczycą.
  2. Taką miksturę piklomaniaka należy teraz ostudzić, a zdobyty w ten sposób czas wykorzystać na pokrojenie warzyw. Rzodkiewki w plastry lub ćwiartki – jak wolicie, ogórki w plastry. Uwaga – kroimy umyte, bez obierania.
  3. Ostudzona mikstura jest gotowa do użycia. Zalewamy nią ogórka i rzodkiewki, ale w osobnych naczyniach. Oddzielne piklowanie warzyw zapewni lepsze i pełniejsze doznania smakowe. Pozostawiamy na 2-3 dni w lodówce.
  4. Nie chcemy za bardzo ingerować w Wasze harmonogramy, ale jeśli przez te 2-3 dni udałoby się Wam kupić łososia MOWI oraz pozostałe składniki, to będzie naprawdę super. Zastanówcie się też, kogo zaprosicie na wspólne chrupanie krakersów.
  5. Pamiętacie, jak 2 dni temu wkładaliśmy warzywa do lodówki? Teraz to najprawdziwsze domowe pikle, które zrobiliśmy sami. Wyciągamy je z lodówki, najtrudniejsze już za nami!
  6. Ponieważ świetnie radzimy sobie z obróbką warzyw, pokroimy teraz buraka. Pokrojonego mieszamy z jogurtem, koperkiem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tak powstaje sałatka, która świetnie sprawdzi jako składnik krakersów z łososiem.
  7. To już ostatnia prosta! Najpierw na jednego krakersa nakładamy masę z burakami. Na drugie piętro wrzucamy kolejnego krakersa i układamy na nim pikle i kawałki łososia. Aż w końcu… posypujemy różowym pieprzem i opcjonalnie koperkiem.
  8. Wtem! Krakersy z łososiem i domowymi piklami są gotowe. I wyglądają świetnie! Dlatego teraz zostawiamy Was w naprawdę dobrym (i doborowym) towarzystwie MOWI i życzymy smacznego, niech się fajnie chrupie!

Wyszukiwarka sklepów

Gdzie kupić
łososia MOWI?

Sprawdź gdzie kupić