Wyszukiwanie...

loupe-icon
Select your location

Krakersy z łososiem, piklami i sałatką z buraka

Krakersy z łososiem, piklami i sałatką z buraka

nasze łososie cieszą się przejrzystą, arktyczną wodą. ty ciesz się ich smakiem tam, gdzie ci wygodnie.

20 min
Czas przygotowania
Łatwy
Poziom trudności

Może jeszcze tego nie wiecie, ale za około 2,-3 dni będziecie zajadać chrupiące krakersy z łososiem. Skąd ta pewność? Sprawdźcie nasz najnowszy przepis na idealną przekąskę, inspirowaną tradycyjnymi nadmorskimi potrawami i przekonajcie się sami! To niewielkie danie ma naprawdę wielką moc, której nie da się oprzeć! I wcale nie chodzi o przepowiadanie przyszłości. To moc smaku i radości z chrupania. A chrupać można zawsze i wszędzie – na przykład przed telewizorem albo przy ulubionym, wesołym napoju. Polecamy!

Przygotowanie

  1. Jedyna supermoc, której wymaga ten przepis to odrobina cierpliwości. A konkretnie wspomniane 2-3 dni. Tyle czasu nasze domowe pikle muszą spędzić w lodówce, zanim wrzucimy je na krakersy z łososiem. Przeżyjmy to razem, zaczynając od ugotowania wody z octem, cukrem i gorczycą.
  2. Taką miksturę piklomaniaka należy teraz ostudzić, a zdobyty w ten sposób czas wykorzystać na pokrojenie warzyw. Rzodkiewki w plastry lub ćwiartki – jak wolicie, ogórki w plastry. Uwaga – kroimy umyte, bez obierania.
  3. Ostudzona mikstura jest gotowa do użycia. Zalewamy nią ogórka i rzodkiewki, ale w osobnych naczyniach. Oddzielne piklowanie warzyw zapewni lepsze i pełniejsze doznania smakowe. Pozostawiamy na 2-3 dni w lodówce.
  4. Nie chcemy za bardzo ingerować w Wasze harmonogramy, ale jeśli przez te 2-3 dni udałoby się Wam kupić łososia MOWI oraz pozostałe składniki, to będzie naprawdę super. Zastanówcie się też, kogo zaprosicie na wspólne chrupanie krakersów.
  5. Pamiętacie, jak 2 dni temu wkładaliśmy warzywa do lodówki? Teraz to najprawdziwsze domowe pikle, które zrobiliśmy sami. Wyciągamy je z lodówki, najtrudniejsze już za nami!
  6. Ponieważ świetnie radzimy sobie z obróbką warzyw, pokroimy teraz buraka. Pokrojonego mieszamy z jogurtem, koperkiem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tak powstaje sałatka, która świetnie sprawdzi jako składnik krakersów z łososiem.
  7. To już ostatnia prosta! Najpierw na jednego krakersa nakładamy masę z burakami. Na drugie piętro wrzucamy kolejnego krakersa i układamy na nim pikle i kawałki łososia. Aż w końcu… posypujemy różowym pieprzem i opcjonalnie koperkiem.
  8. Wtem! Krakersy z łososiem i domowymi piklami są gotowe. I wyglądają świetnie! Dlatego teraz zostawiamy Was w naprawdę dobrym (i doborowym) towarzystwie MOWI i życzymy smacznego, niech się fajnie chrupie!

Wyszukiwarka sklepów

Gdzie kupić
łososia MOWI?

Sprawdź gdzie kupić