Wyszukiwanie...

loupe-icon
Select your location

Gulasz z łososiem, fasolą i pomidorami

Gulasz z łososiem, fasolą i pomidorami

każdy kucharz smaży o takiej potrawie!

30 min
Czas przygotowania
Łatwy
Poziom trudności

Wszyscy lubimy gulasz, bo fajnie się go je. Przygotowanie też nie kojarzy nam się z niczym trudnym i słusznie! A gulasz w wersji rybnej – z łososiem MOWI, z pewnością podbije Wasze serca i wskoczy na listę ulubionych dań obiadowych i biesiadnych.

Przygotowanie

  1. Gulasz nie jest specjalnie wymagającym kulinarnie daniem. Jedno naczynie na początek to absolutne maksimum a tym naczyniem będzie… patelnia. Na niej smażymy pokrojony w kostki czosnek, pocięty seler naciowy oraz pokrojoną w paski cebulę. Usmażone?
  2. Pora zmienić naczynie na garnek i razem z czosnkiem, selerem oraz cebulą nasz gulasz z łososiem będzie również miał kilka innych smaków: na początek wrzucamy łyżeczkę kuminu, pół łyżeczki kolendry w ziarnach, jedną łyżeczkę curry i jedną kurkumy. Do tego jedna łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki. I gotowanie całości…
  3. To dopiero początek i nasz gulasz z łososiem jest jeszcze daleki od możliwości skonsumowania. Teraz do ciepłego już naczynia wrzucamy fasolę i pomidory i całość mieszamy, tak aby stworzyła prawdziwy miks kolorów i smaków.
  4. Gotujemy, a po kilku chwilach – tak, żeby smaki przegryzły się ze sobą dodajemy gwiazdę wieczoru: łososia MOWI. Nasze danie jest coraz bliżej finalizacji – jednak dajmy mu parę minut spokojnego gotowania.
  5. W tym czasie zajmiemy się dodatkiem, który idealnie podkreśli gulasz z łososiem: grzankami. W tym celu kroimy pieczywo i smarujemy je czosnkiem, oliwą i papryką. Kiedy już dokonamy tej niezwykle łatwej czynności – wstawiamy bagietkę lub jasne pieczywo do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza.

Wszystko gotowe? Gulasz z łososiem, fasolą i pomidorami jest Wasz! Wiecie co z nim zrobić!

Wyszukiwarka sklepów

Gdzie kupić
łososia MOWI?

Sprawdź gdzie kupić