- Asia
- Europe
- North America
- Global
Orientuj się, bo orientalny. tajski smak MOWI właśnie przypływa do Twojego piekarnika. To właśnie MOWI Tajska Nuta Pikanterii – otoczony przepysznymi, tajskimi, pikantnymi przyprawami, zawiera ochronną MOWIjkę, która zadba o jego soczystość i smak!
Łosoś atlantycki” (Salmo salar) wyhodowany w Norwegii.
Składniki: łosoś atlantycki 97%, sól morska 2%, czosnek suszony, przyprawa (estragon), aromat.
Może zawierać: ości.
Piekarnik
1) Włóż łososia do aluminiowego worka na pergamin, worek znajdziesz pod opakowaniem. 2) Zabezpiecz worek - zwiń koniec worka co najmniej dwa razy. 3) Umieść łososia w worku - aluminiową częścią do dołu w piekarniku z termoobiegiem 160 ᵒC, 20 min,; piekarnik bez termoobiegu 180 ᵒC, 20 min.
Grill
1) Włóż łososia do aluminiowego worka na pergamin, worek znajdziesz pod opakowaniem. 2) Zabezpiecz worek - zwiń koniec worka co najmniej dwa razy. 3) Umieść łososia w worku - aluminiową częścią do dołu - na grillu. Nie zamykaj pokrywy, unikaj kontaktu z płomieniem.
Upieczone? Zdejmij przezroczystą warstwę lub rozwiń worek i smacznego!
MOWI to unikalna odmiana łososia – nie ma na świecie drugiej odmiany o takim pysznym DNA. O unikalność MOWI dbamy od ponad 50 lat – to wtedy wyłowiliśmy najsilniejsze i najsmaczniejsze łososie z dorzecza rzeki Vosso w Norwegii, by dały początek rodowi MOWI.
Wierzymy, że świeżość to największa zaleta łososia – dlatego przygotowujemy MOWI w Polsce, aby jego droga na Wasze talerze była jak najkrótsza. Od razu po połowach w Norwegii transportujemy świeże ryby do naszych przetwórni w Ustce, skąd wyruszają w drogę do sklepów w całej Polsce.
Dedykowana MOWIjka – ochronna torebka do pieczenia chroni smak MOWI i zachowuje jego jędrność i wilgoć, powodując, że jest delikatny, nie jest wysuszony, i możesz cieszyć się jego wypieczonym, ale soczystym smakiem. Każdy z wariantów grillowych i do piekarnika doprawiliśmy specjalnie dobranymi przyprawami, które tworzą idealną harmonię ze smakiem MOWI.
Oryginalność MOWI przekłada się także na jego kolor i smak – MOWI rozpoznasz po pięknym nasyconym, równym kolorze i delikatnym smaku, a wyraźny marbling, czyli marmurkowanie, które świadczy o wysokiej zawartości tłuszczu mówi nam, że nasze łososie doskonale przyjmują smak przypraw i marynat – by być jeszcze bardziej pysznymi.
Łososie MOWI mają o 20% więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3. Kwasy Omega-3 wspomagają pracę mózgu oraz działają dobrze na nasz układ odpornościowy i krwionośny. Nasze łososie mają też mnóstwo witamin, minerałów i kolagenu! MOWI jest dobry dla planety, dobry w smaku, i dobry dla naszego ciała!
MOWI dostępne w Polsce pochodzą prosto z przejrzystych i czystych wód Norwegii. To właśnie tam, pomiędzy malowniczymi fiordami dbamy o MOWI – od małego do pysznego – dbając o to, by rozwijały się bezstresowo, zgodnie ze swoją naturą, mając mnóstwo miejsca do pływania.
Nasze opakowania zaprojektowane są tak, by było Wam jak najwygodniej zacząć kulinarną przygodę z MOWI. A dodatkowo… zredukowaliśmy do minimum ilość plastiku w naszych opakowaniach, a 92% ich objętości wykonane jest z przetworzonego, bezpiecznego plastiku PET. Dbamy o Ziemię!
Wszystkie nasze zakłady w Norwegii posiadają certyfikat ASC – aby go uzyskać, musieliśmy spełnić ponad 150 restrykcyjnych warunków dbania o morze i jego mieszkańców, środowisko naturalne, bioróżnorodność i odpowiedzialną produkcję. Musieliśmy także udowodnić, że dbamy o morze oraz o ludzi wokół nas. Czwarty rok z rzędu MOWI zostało wybrane najbardziwj odpowiedzialnym producentem białka wg. Coller Fairr.