KOLACJA

Tatar z łososia

20 Min Gotowanie

2 Porcje

Share
Share

Tatar z łososia

Przygotowanie naszej wersji tego dania nie będzie stanowiło problemu nawet dla początkujących kuchmistrzów. Tatar z łososia rzecz jasna przede wszystkim potrzebuje łososia MOWI – wędzonego i świeżego, a oprócz tego kilku dodatków które dodadzą mu smaku. Na początek wybitnie proste zadanie: posiekanie łososia MOWI (tak jak wspominaliśmy wędzonego i świeżego).
Kolejny krok również nie wymaga wielkich umiejętności ale możemy go wykonać na dwa sposoby:
1. Posiekanego łososia MOWI mieszamy z cebulą, ogórkiem, chili i sezamem oraz doprawiamy sosem sojowym i olejem sezamowym dokładnie tak, jak lubimy.
2. Dajemy wybór naszym gościom i wymienione w przepisie składniki umieszczamy na talerzyku obok posiekanej ryby, tak żeby sami wybrali ilość i proporcje dodatków które uświetnią smak łososia MOWI przygotowanego jako Tatar z łososia.
Trzeci krok jest równie prosty co dwa poprzednie: przygotowanie grzanek – czyli wstawienie ich do odpowiedniego urządzenia lub przysmażenie na patelni (można przyciąć je w fantazyjne kształty!). Gotowe? Jeżeli tak to tatar z łososia jest również gotowy!
Posiekanego i doprawionego łososia MOWI układamy na grzankach lub obok nich i zajadamy się do woli! Koniecznie dajcie znać, jak smakował Wam nasz tatar z łososia! I pamiętajcie – produktów z przepisu wystarczy tylko na dwie porcje więc może warto od razu zrobić więcej tego pysznego dania.

MOWI Łosoś wędzony na zimno - 6 plastrów
  • MOWI Łosoś wędzony na zimno - 6 plastrów
  • 1 łyżeczka posiekanej czerwonej cebuli
  • 1 łyżka pokrojonego na drobną kostkę ogórka
  • 1/2 łyżeczki sezamu czarnego
  • 1/4 łyżeczki posiekanego czerwonego chili
  • 1/4 łyżeczki sosu sojowego
  • 1/4 łyżeczki oleju sezamowego
  • 8 sztuk granki razowej

KOLACJA

Tarta z łososiem na gorąco

30 MIN Gotowanie
3 Porcje

OBIAD

Pizza z łososiem

60 MIN Gotowanie
6 Porcje
See all