
Przygotowanie naszej wersji tego dania nie będzie stanowiło problemu nawet dla początkujących kuchmistrzów. Tatar z łososia rzecz jasna przede wszystkim potrzebuje łososia MOWI – wędzonego i świeżego, a oprócz tego kilku dodatków które dodadzą mu smaku. Na początek wybitnie proste zadanie: posiekanie łososia MOWI (tak jak wspominaliśmy wędzonego i świeżego).
Kolejny krok również nie wymaga wielkich umiejętności ale możemy go wykonać na dwa sposoby:
1. Posiekanego łososia MOWI mieszamy z cebulą, ogórkiem, chili i sezamem oraz doprawiamy sosem sojowym i olejem sezamowym dokładnie tak, jak lubimy.
2. Dajemy wybór naszym gościom i wymienione w przepisie składniki umieszczamy na talerzyku obok posiekanej ryby, tak żeby sami wybrali ilość i proporcje dodatków które uświetnią smak łososia MOWI przygotowanego jako Tatar z łososia.
Trzeci krok jest równie prosty co dwa poprzednie: przygotowanie grzanek – czyli wstawienie ich do odpowiedniego urządzenia lub przysmażenie na patelni (można przyciąć je w fantazyjne kształty!). Gotowe? Jeżeli tak to tatar z łososia jest również gotowy!
Posiekanego i doprawionego łososia MOWI układamy na grzankach lub obok nich i zajadamy się do woli! Koniecznie dajcie znać, jak smakował Wam nasz tatar z łososia! I pamiętajcie – produktów z przepisu wystarczy tylko na dwie porcje więc może warto od razu zrobić więcej tego pysznego dania.