OBIAD

Gulasz z łososiem, fasolą i pomidorami

30 Min Gotowanie

4 Porcje

Share
Share

Gulasz z łososiem, fasolą i pomidorami

Gulasz nie jest specjalnie wymagającym kulinarnie daniem. Jedno naczynie na początek to absolutne maksimum a tym naczyniem będzie… patelnia. Na niej smażymy pokrojony w kostki czosnek, pocięty seler naciowy oraz pokrojoną w paski cebulę.

Usmażone? Pora zmienić naczynie i razem z czosnkiem, selerem oraz cebulą nasz gulasz z łososiem będzie również miał kilka innych smaków: na początek wrzucamy łyżeczkę kuminu, pół łyżeczki kolendry w ziarnach, jedną łyżeczkę curry i jedną kurkumy. Do tego jedna łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki. I gotowanie całości…

To dopiero początek i nasz gulasz z łososiem jest jeszcze daleki od możliwości skonsumowania. Teraz do ciepłego już naczynia wrzucamy fasolę i pomidory i całość mieszamy, tak aby stworzyła prawdziwy miks kolorów i smaków. Gotujemy, a po kilku chwilach – tak, żeby smaki przegryzły się ze sobą dodajemy gwiazdę wieczoru: łososia MOWI. Nasze danie jest coraz bliżej finalizacji – jednak dajmy mu parę minut spokojnego gotowania.

W tym czasie zajmiemy się dodatkiem, który idealnie podkreśli gulasz z łososiem: grzankami. W tym celu kroimy pieczywo i smarujemy je czosnkiem, oliwą i papryką. Kiedy już dokonamy tej niezwykle łatwej czynności – wstawiamy bagietkę lub jasne pieczywo do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza.

Wszystko gotowe? Gulasz z łososiem, fasolą i pomidorami jest Wasz! Wiecie co z nim zrobić!

MOWI Pure Świeża porcja 2 szt.
  • MOWI Pure Świeża porcja 4 szt.
  • 200 gram czarnej fasoli
  • 2 ząbki czosnku (pokrojone w kostkę)
  • 1/2 sztuki cebuli (pokrojone w paski)
  • 200 g pulpy pomidorowej
  • 1 łodyga natki selerowej (pokrojona w paski)
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1/2 łyżeczki ziarna kolendry
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • kilkanaście listków natki pietruszki
  • 1 bagietka
  • 1-2 łyżeczki oliwy
  • 2 ząbki czosnku (posiekane)
  • 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
  • sól